Tåby skola och fritidshem bildar tillsammans med Dagsbergs skola en enhet. Tåby skola ligger på Vikbolandet ca 1,5 mil från Norrköping. Vår skola är en F-6 skola där det går ca 130 elever. Vi har ca 70 inskrivna barn på fritidshemmet.

måndag 23 oktober 2017

F-6: Löss på skolan

Med anledning av förekomst av löss i skolan, följ råd om luskamning och eventuell behandling från Vårdguiden 1177 eller ring 1177. Information om huvudlöss finns också på Avlusningsdagarna

Att upptäcka huvudlöss
Huvudlöss medför vanligen klåda i hårbotten, men kan förekomma utan klåda. Enklaste sättet att upptäcka huvudlöss är att använda en luskam. Kamma igenom hela håret noggrant, instruktion finns på Vårdguiden 1177.

Behandling 
Löss kan enligt vårdguiden behandlas med luskamning, medicinskteknisk produkt eller receptfritt läkemedel. Följ anvisning på förpackningen. Apotek kan ge råd om rekommenderat preparat och kam. Om flera familjemedlemmar eller personer i en grupp drabbats av löss ska de behandlas samtidigt för att minska risken att få huvudlöss igen. Det är enbart den person som har löss som ska behandlas. 

Efter avslutad behandling 
Fortsätt att kamma håret noggrant 2–3 gånger i veckan under 2 veckor. Personer i omgivningen som inte behandlats bör finkamma sitt hår lika länge för att vara säkra på att de inte fått löss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar